II wojna światowa z innej strony. |
Reklama
|
|
||||||||||||
|
cziken.
Moderator
|
Ekmh, Niemcy byli okrutni to wszyscy wiemy, a ponoć Rosjanie byli jeszcze gorsi.
A my? Cóż, musieliśmy się bronić. |
||||||||||||
_________________ i znów zmierzch.. kolejny dzień dobiega końca.. choćby nie wiem, jaki był piękny.. jego miejsce zajmie noc.. |
administrator
Administrator
|
Popieram czikena !!! Masz racje !!! Ale także słyszałam,że iść do Niemieckiego obozu koncentracyjnego to źle , a do Rosyjskiego to bardzo źle.
|
||||||||||||
_________________ :* |
cziken.
Moderator
|
W obozach najpierw kazali się ludziom rozbierać, potem kazali wchodzić do pomieszczeń, w których był gaz. Pomijając już to, że ginęli tam z głodu, zatrutych gazem ludzi po prostu palili. To było okropne, choć nie tylko.
Wszyscy myśleli, że zabójstwa w Katyniu to była sprawka Niemców. A tymczasem zrobili to Rosjanie, lecz się do tego nie chcieli przyznać. Dopiero po latach wyszło, że to wina Rosjan, a nie Niemców. W ogóle zabroniono o tym mówić. |
||||||||||||
_________________ i znów zmierzch.. kolejny dzień dobiega końca.. choćby nie wiem, jaki był piękny.. jego miejsce zajmie noc.. |
administrator
Administrator
|
I jedni i drudzy to byli ŹLI ludzie,jeżeli można to tak kolokwialnie nazwać.
|
||||||||||||
promrowa
Moderator
|
Nie wiem kto z nich gorszy, z dwóch stron nam nieźle dołożyli.
Jak słuchałam opowiadań mojej prababci i czytałam wiele źródeł na ten temat to włos mi sie na głowie jeżył co wyprawiali z ludźmi. Teraz czuję straszną niechęć do obu narodów, nie wiem czemu, bo w sumie mi osobiście nic nie zrobili - tak mam od zawsze, akurat do Niemiec i Rosji. |
||||||||||||
_________________ Ivaders Must Die |
administrator
Administrator
|
Jak byłam w Niemczech też czułam się nieswojo ....
|
||||||||||||
promrowa
Moderator
|
No widzisz...
|
||||||||||||
_________________ Ivaders Must Die |
Last of Fair
Administrator
|
No dobra, Niemcy byli najgorsi, ale dlaczego nikt nie wspomina co robli Amerykanie z Japończykami, albo o nalotach na Drezdno czy inne niemickie miasto przez aliantów.Albo dlaczego wszyscy tak bardzo nie lubią niemickiej piechoty.
|
||||||||||||
_________________ (\__/) (O.o ) (> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination. |
administrator
Administrator
|
Hmmm....powiedzmy,że nie posiadamy tak rozległej wiedzy.
|
||||||||||||
Last of Fair
Administrator
|
Oni po prostu byli brani siłą do armii.Jak się nie zgadzali to kulka w łeb i do widzenia.A w armii musieli zabijać, żeby przezyc, zresztą jak wszyscy na wojnie.Czy to, że walczyli po drugiej stronie to znaczy, że nie wolno nazwać ich bohaterami?Oczywiście nie jako Niemcy tylko jako żołnierze.Co do wojej niechęci do tych narodów.Współcześni Niemcy nie mają nic wspólnego z tymi z wojny.
|
||||||||||||
_________________ (\__/) (O.o ) (> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination. |
administrator
Administrator
|
Wiem tyle,że Rosjanie byli gorsi od Niemców.Dalej się nie wgłębiam,niech piszą Ci co się znają na tym ( ja IIWŚ biorę za jakieś 3 miesiące dopiero w sql) ale chętnie poczytam .
|
||||||||||||
Last of Fair
Administrator
|
Hmm... Rosjanie, owszem.Robili straszne rzeczy.Ale jednak pod koniec wojny przyłączyli się do walk o Polskę.
|
||||||||||||
cziken.
Moderator
|
Last, my wszyscy wiemy, że połowa niemieckich żołnierzy była zmuszana do zabijania, zmuszana do robienia rzeczy, których nigdy by nie zrobili. Grozili im śmiercią, cóż zrobić. Chociaż chyba bym wolała zginąć niż robić ludziom takie rzeczy. Inni byli na tyle nienormalni, że cieszyło ich sprawianie Polakom bólu, jestem tego pewna.
Co do niechęci. Wiem, że współcześni Niemcy i Rosjanie nie ponoszą winy za to, co robili ich przodkowie. Co więcej, na pewno jest im bardzo przykro i wstydzą się za swój naród. Pomimo tego, nie potrafię wyzbyć się uprzedzeń. Słyszałam kiedyś o tym, że przyjechała do Oświęcimia wycieczka z Niemiec. Jeden chłopak wyrzucił swój paszport do kosza i powiedział, iż do kraju nie wróci. Nie po tym co zobaczył. Jednak wszystko zostało mu wyjaśnione na spokojnie. Wrócił, wyboru nie miał. I tak nie mogę uwierzyć, gdy słyszę o tych wszystkich okrucieństwach w czasie wojny .. to się nie mieści w głowie. Człowiek człowiekowi. Ech. |
||||||||||||
administrator
Administrator
|
Pisze o tym na nasze forum , wlaśnie o IIWŚ , a raczej o jej konkretnej ofiarze... Ale szczeże zapowiada mi się to na coś dłuższego,więc nie wiem ,czy nie napisze innego . Ale Kasia,to jeżeli nie przez to co zobaczył , to czemu wywalił paszport ??
|
||||||||||||
Reklama
|
|
||||||||||||
|
II wojna światowa z innej strony. |
|
||
To forum działa w systemie phorum.pl Masz pomysł na forum? Załóż forum za darmo! Forum narusza regulamin? Powiadom nas o tym! Powered by Active24, phpBB © phpBB Group phpBB Style created by phpBBStyles.com |